Pridať recept

Tekvicová štrúdľa

8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
strúhanka
100 g
kryštálový cukor
50 g
rozpustené maslo
1 ks
tekvica
1 balíček
štrúdľové cesto
2 KL
škorica

postup

1.

Väčšiu tekvicu olúpeme a očistíme od semienok. Potom ju nastrúhame na strúhadle a odvažíme asi jedno kilo tekvice. Rukami z nej vytlačíme a precedíme šťavu, teda aby nebola príliš vodnatá.

 
2.

Balík cesta rozdelíme na dva diely. Rozprestrieme listy, potrieme roztopeným maslom a poukladáme tak, aby sa prekrývali.

3.

Na okraj poskladaného cesta rozložíme tekvicu, posypeme strúhankou, kryštálovým cukrom a škoricou. Zrolujeme dve štrúdle, opatrne preložíme na plech a na povrchu potrieme maslom.

4.

Štrúdľu upečieme v rúre, ktorá je vyhriata na 180°C. Necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...