Tekvicová štrúdľa
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
strúhanka
100
g
kryštálový cukor
50
g
rozpustené maslo
1
ks
tekvica
1
balíček
štrúdľové cesto
2
KL
škorica
postup
1.
Väčšiu tekvicu olúpeme a očistíme od semienok. Potom ju nastrúhame na strúhadle a odvažíme asi jedno kilo tekvice. Rukami z nej vytlačíme a precedíme šťavu, teda aby nebola príliš vodnatá.
2.
Balík cesta rozdelíme na dva diely. Rozprestrieme listy, potrieme roztopeným maslom a poukladáme tak, aby sa prekrývali.
3.
Na okraj poskladaného cesta rozložíme tekvicu, posypeme strúhankou, kryštálovým cukrom a škoricou. Zrolujeme dve štrúdle, opatrne preložíme na plech a na povrchu potrieme maslom.
4.
Štrúdľu upečieme v rúre, ktorá je vyhriata na 180°C. Necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.