Pridať recept

Zákusok s jablkovým pyré

Apple cake with whipped cream, caramel and almond topping
Zdroj: iStockphoto
8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
mleté lieskové oriešky
150 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
100 g
rozpustené maslo
75 g
hrozienka
1 balíček
kypriaci prášok
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vajce

Plnka:

750 g
jablkové pyré
500 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá smotana
3 balíčky
stužovač šľahačky
2 balíčky
škoricový cukor
1 PL
práškový cukor
ks
šťava z polovice citróna
ks
kôra z polovice citróna

postup

1.

Do misky dáme všetky suroviny na cesto a dobre premiešame. Plech (30 x 40 cm) vymastíme a vysypeme múkou a vylejeme naň cesto, uhladíme stierkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 25 minút. Plech vyberieme a potom dáme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

 
2.

Rozvarené jablká zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu.

3.

Vyšľaháme smotanu s cukrom a so stužovačom do tuha, primiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Ochutenú šľahačku rozotrieme na jablká a uhladíme. Na záver ozdobíme a dáme na pol hodiny do chladničky. Potom pokrájame na rezy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať