Pridať recept

Lekvárové taštičky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
300 g
hrubá múka
3 ks
vajce
300 g
ovocný džem
250 g
strúhanka
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
trochu
zemiakový škrob
štipiek
soľ

postup

1.
Uvarené a olúpené zemiaky nastrúhame najemno, osolíme a ľahko posypeme zemiakovým škrobom. Zasypeme hrubou múkou, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske, vyvaľkáme z cesta asi pol centimetrový silný plát. Obráteným pohárom vykrajujeme kolieska, do stredu každého kolieska dáme asi lyžicu džemu, koliesko preložíme na polovice a kraje spojíme.
 
2.
Taštičky varíme vo väčšom hrnci v osolenej vode asi 5 - 6 minút. Potom ich vyberáme plochým sitkom, necháme trošku odkvapkať a rovno vložíme do hrnca s rozpusteným maslom, zasypeme strúhankou a na tanieri môžeme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.