Pridať recept

FOTORECEPT: Kapustníky

ingrediencie

8 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
350 ml
olej
500 ml
mlieko
2 ks
vajcia
1 ks
žĺtko
3 PL
kryštálový cukor
100 ml
kyslá smotana
2 ks
droždie
1 KL
prášok do pečiva

plnka

500 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 PL
olej
200 g
údená prerastená slanina
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
3 ks
celé varené zemiaky

postup

1.
Urobíme kvások, vypracujeme cesto a necháme ho 20 min. vykysnúť. Medzitým si na oleji opražíme cibuľu pridáme nadrobno pokrájanú prerastenú gazdovskú slaninu, pokrájanú kyslú kapustu, podľa chuti okoreníme a spolu podusíme. 3 veľké v šupke uvarené zemiaky roztlačíme a v miske zmiešane s udusenou kapustou. Cesto si rozdelíme, podľa toho, aké chceme veľké kapustníky, urobíme gule a každú rozvaľkáme do kruhu. Dáme plnku, znovu urobíme guľu a na pomastenom plechu rukou roztlačíme. Necháme na plechu ešte 2O min. kysnúť, potrieme vodou zmiešanou s olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 18O st. cca 35-4O min. do zlatista. Plnky dávame dosť, aby bola roztlačená po celom, ak sa nám minie plnka, môžeme urobiť aj na sladko s džemom, tvarohom.
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
 
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
Fotorecept: Kapustníky
Fotorecept: Kapustníky
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať