Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový zákusok so želatínou

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
polohrubá múka
300 g
práškový cukor
100 ml
mlieko
100 ml
olej
3 PL
kakao
4 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok
1 štipka
soľ

Krém:

2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
škoricový cukor
2 PL
krupicový cukor
3 balíčky
číra tortová želatína
2 PL
práškový cukor
1 kg
jablko

postup

1.

Vymiešame žĺtky s cukrom a so štipkou soli. Postupne prilejeme mlieko, olej, preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Upečieme.

2.

Vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a podľa chuti práškový cukor, ale môžeme ho aj vynechať. Zmes natrieme na upečené a vychladnuté cesto a dáme do chladničky.

3.

2 lyžice cukru skaramelizujeme na panvici a krátko na ňom opečieme nastrúhané jablká spolu so škoricou. Šťavu vytlačíme a jablká rovnomerne rozložíme na koláč. Povrch zalejeme vlažnou želatínou a necháme dobre stuhnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.