Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový zákusok so želatínou

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
polohrubá múka
300 g
práškový cukor
100 ml
mlieko
100 ml
olej
3 PL
kakao
4 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok
1 štipka
soľ

Krém:

2 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
škoricový cukor
2 PL
krupicový cukor
3 balíčky
číra tortová želatína
2 PL
práškový cukor
1 kg
jablko

postup

1.

Vymiešame žĺtky s cukrom a so štipkou soli. Postupne prilejeme mlieko, olej, preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Upečieme.

2.

Vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a podľa chuti práškový cukor, ale môžeme ho aj vynechať. Zmes natrieme na upečené a vychladnuté cesto a dáme do chladničky.

3.

2 lyžice cukru skaramelizujeme na panvici a krátko na ňom opečieme nastrúhané jablká spolu so škoricou. Šťavu vytlačíme a jablká rovnomerne rozložíme na koláč. Povrch zalejeme vlažnou želatínou a necháme dobre stuhnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...