Pridať recept

Tempura

ingrediencie

2 ks
paprika
8 ks
kreveta
12 ks
kalamárové krúžky
4 ks
huby Shiitake
2 ks
vajce
200 g
hladká múka

postup

1.
Umyté papriky pozdĺžke rozkrojíme na polovice a zbavíme semiačok, dužinu nakrájame na 8 častí. Krevety a huby očistíme a spolu s paprikami a krevetami dôkladne osušíme kuchynskou papierovou utierkou.
 
2.
V miske rozšľaháme vajce s vodou a postupne primiešame preosiatu múku. V hlbokej panvici rozpálime olej. V pripravenom cestíčku namáčane najprv huby, potom krevety, kalamáre a nakoniec papriky. Všetko ihneď smažíme v oleji doružova. Opečené kúsky vyberieme a utrieme do papierových utierok.
3.
Môžeme podávať s omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním octu, sójovej omáčky a rybieho bujónu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať