Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavé kačacie stehná

4
porcie
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
4 strúčiky
cesnak
4 ks
bobkový list
100 ml
biele víno
1 hrsť
čerstvý tymián
1 hrsť
hrubozrnná soľ

postup

1.
Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Bylinky nasekáme najemno. Do misky s hrubozrnnou soľou pridáme polovicu plátkov cesnaku a polovicu byliniek a navrch položíme kačacie stehná (kožou navrch). Potom kožu na niekoľkých miestach prepichneme grilovacou ihlou alebo tenkým nožom. Pozor, neprepichujeme do mäsa! Kožu posypeme troškou soli a zvyšným cesnakom a bylinkami, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme cez noc uležať na chladnom mieste.
2.
Na pekáč nalejeme biele víno. Z kačacích stehien oklepeme zbytočnú soľ, poukladáme na pekáč s vínom, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C asi na hodinu a pol. Potom odokryjeme pekáč alebo alobal, teplotu zvýšime na 180 °C a kačacie stehná pečieme ešte 15 minút.
3.
Upečené kačacie stehná vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť 10 minút. Z pekáča zlejeme sadlo. Výpek z pekáča varíme ešte v hrnci tak dlho, pokiaľ sa jeho množstvo nezredukuje na polovicu. Kačicu môžeme podávať s knedlíkmi alebo špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...