Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavé kačacie stehná

4
porcie
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
4 strúčiky
cesnak
4 ks
bobkový list
100 ml
biele víno
1 hrsť
čerstvý tymián
1 hrsť
hrubozrnná soľ

postup

1.
Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Bylinky nasekáme najemno. Do misky s hrubozrnnou soľou pridáme polovicu plátkov cesnaku a polovicu byliniek a navrch položíme kačacie stehná (kožou navrch). Potom kožu na niekoľkých miestach prepichneme grilovacou ihlou alebo tenkým nožom. Pozor, neprepichujeme do mäsa! Kožu posypeme troškou soli a zvyšným cesnakom a bylinkami, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme cez noc uležať na chladnom mieste.
2.
Na pekáč nalejeme biele víno. Z kačacích stehien oklepeme zbytočnú soľ, poukladáme na pekáč s vínom, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C asi na hodinu a pol. Potom odokryjeme pekáč alebo alobal, teplotu zvýšime na 180 °C a kačacie stehná pečieme ešte 15 minút.
3.
Upečené kačacie stehná vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť 10 minút. Z pekáča zlejeme sadlo. Výpek z pekáča varíme ešte v hrnci tak dlho, pokiaľ sa jeho množstvo nezredukuje na polovicu. Kačicu môžeme podávať s knedlíkmi alebo špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.