Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chrumkavé kačacie stehná

4
porcie
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie stehno
4 strúčiky
cesnak
4 ks
bobkový list
100 ml
biele víno
1 hrsť
čerstvý tymián
1 hrsť
hrubozrnná soľ

postup

1.
Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Bylinky nasekáme najemno. Do misky s hrubozrnnou soľou pridáme polovicu plátkov cesnaku a polovicu byliniek a navrch položíme kačacie stehná (kožou navrch). Potom kožu na niekoľkých miestach prepichneme grilovacou ihlou alebo tenkým nožom. Pozor, neprepichujeme do mäsa! Kožu posypeme troškou soli a zvyšným cesnakom a bylinkami, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme cez noc uležať na chladnom mieste.
2.
Na pekáč nalejeme biele víno. Z kačacích stehien oklepeme zbytočnú soľ, poukladáme na pekáč s vínom, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C asi na hodinu a pol. Potom odokryjeme pekáč alebo alobal, teplotu zvýšime na 180 °C a kačacie stehná pečieme ešte 15 minút.
3.
Upečené kačacie stehná vyberieme z pekáča a necháme odpočinúť 10 minút. Z pekáča zlejeme sadlo. Výpek z pekáča varíme ešte v hrnci tak dlho, pokiaľ sa jeho množstvo nezredukuje na polovicu. Kačicu môžeme podávať s knedlíkmi alebo špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...