Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marinovaný steak

ingrediencie

4 ks
steak zo sviečkovej
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak
6 ks
veľké zemiaky
1 ČL
farebné korenie
trochu
slnečnicový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Steaky odblaníme, umyjeme, osušíme, potrieme prelisovaným cesnakom a posypeme nahrubo drveným korením. Potom mäso prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme odležať v chlade asi 30 minút. Rozpálime si liatinovú panvicu so silnejším dnom, vložíme do nej steaky a pečieme 3 minúty. Potom mäso otočíme kliešťami (neprepichujeme aby mäso nevypustilo šťavu) a dopekáme 3 minúty. Takto bude steak upečený na stupeň medium. Dobu prípravy môžeme upraviť podľa toho ako prepečený steak chceme dosiahnuť. Upečené mäso necháme odpočinúť 5 minút.
2.
Steak môžeme podávať s opečenými zemiakmi, prípadne hranolkami (podľa chuti) a chilli omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?