Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie štvrtky v hubovej omáčke

ingrediencie

4 ks
kuracie štrvrte
3 ks
cibuľa
120 g
maslo
400 g
čerstvé huby
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
5 dl
vývar
2 ČL
mletá červená paprika

postup

1.

Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky.

2.

V hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu kuracie štvrtky a každý kus opražíme z oboch strán.

3.

Prisypeme hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, mäso priebežne obraciame a jemne podlievame.

4.

Vznikajúcu hubovú omáčku premiešame. Po 40 min odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Dochutíme korením a soľu, podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...