Pridať recept

Pistáciová torta so šľahačkou

12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

220 g
hladká múka
90 g
maslo
1/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva
100 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
100 ml
olivový olej

Pistáciová plnka

400 g
biela čokoláda
200 ml
smotana
100 ml
mlieko
30 g
pistáciová pasta
100 g
pistácie nasekané

Šľahačka

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
pistácie

postup

1.
Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva, olej a maslo. Cesto navrstvíme na dno ale aj boky vymastenej tortovej formy. Korpus vložíme do rúry a pečieme 5 minút pri teplote 180°C.
 
2.
Medzitým si pripravíme pistáciovú plnku. Bielu čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu, mlieku, pistáciovú pastu a nasekané oriešky. Odstavíme ju, necháme trošku vychladnúť a potom primiešame vajíčka. Vychladnutú plnku nalejeme na upečený korpus a vložíme ho opäť do rúry ale tentoraz na 40 minút.
3.
V miske zmiešame smotanu, vanilkový cukor a stužovač. Vymiešame poriadne hustú šľahačku, upečenú a vychladnutú tortu ňou potrieme, posypeme pistáciami a vložíme do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať