Pistáciová torta so šľahačkou
12
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
220
g
hladká múka
90
g
maslo
1/4
balíček
kypriaci prášok do pečiva
100
g
práškový cukor
3
ks
žĺtok
100
ml
olivový olej
Pistáciová plnka
400
g
biela čokoláda
200
ml
smotana
100
ml
mlieko
30
g
pistáciová pasta
100
g
pistácie nasekané
Šľahačka
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
pistácie
postup
1.
Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva, olej a maslo. Cesto navrstvíme na dno ale aj boky vymastenej tortovej formy. Korpus vložíme do rúry a pečieme 5 minút pri teplote 180°C.
2.
Medzitým si pripravíme pistáciovú plnku. Bielu čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu, mlieku, pistáciovú pastu a nasekané oriešky. Odstavíme ju, necháme trošku vychladnúť a potom primiešame vajíčka. Vychladnutú plnku nalejeme na upečený korpus a vložíme ho opäť do rúry ale tentoraz na 40 minút.
3.
V miske zmiešame smotanu, vanilkový cukor a stužovač. Vymiešame poriadne hustú šľahačku, upečenú a vychladnutú tortu ňou potrieme, posypeme pistáciami a vložíme do chladničky stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.