Pridať recept

Čokoládová roláda s krémom

8
porcií
28
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
210 g
práškový cukor
120 g
hladká múka
6 g
kypriaci prášok do pečiva
40 g
kakao

Krém

300 ml
mlieko
60 g
kryštálový cukor
30 g
maizena
250 g
maslo
50 g
biela čokoláda

Na ozdobu

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
trochu
ovocie

postup

1.
Vajíčka zmiešame s cukrom do peny. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, kakao a vymiešame cesto. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 8 minút.
 
2.
V menšom hrnci uvaríme mlieko s cukrom, medzitým si zmiešame maizenu s troškou vody a vlejeme ju do vriaceho mlieka. Zmes odstavíme, primiešame rozlámanú čokoládu, necháme ju rozpustiť a celú plnku vychladnúť. Potom k nej primiešame na kocky nakrájané maslo a ručným mixérom vymiešame hladkú plnku.
3.
Upečené cesto vyberieme, prikryjeme ho druhým papierom na pečenie a na chvíľu zvinieme. Keď je cesto vychladnuté, rozvinieme ho, natrieme pripravenou plnkou a opäť zvinieme. Vrch rolády ozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom a nejakým chutným ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...