Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová marlenka

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
maslo
3 PL
med
300 g
kryštálový cukor
1 KL
ocot
1 PL
sóda bikarbóna
2 ks
vajce
700 g
hladká múka
40 g
kakao

Krém

250 g
maslo
1 konzerva
Salko
2 balíčky
smotanový puding
600 ml
mlieko
4 PL
cukor
1 PL
kakao

postup

1.
Salko dáme variť na dve hodiny do hrnca s vodou. V druhom hrnci rozpustíme maslo, med a cukrom. V hrnčeku zmiešame sódu s octom a primiešame ich do hrnca spolu s maslom, medom a cukrom. Zmes miešame, až kým sa nevytvorí pena a nezhnedne. Potom ju odstavíme a primiešame múku zmiešanú s kakaom. S cestom musíme rýchlo pracovať.
2.
Rozdelíme ho na 7 rovnakých častí, ktoré rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme ich na plechy, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Každý plát pečieme pri teplote 170°C približne 5 minút.
3.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, primiešame maslo, kakao a Salko. Plnkou natrieme všetky pláty a uložíme ich na seba. Hotovú marlenku vložíme aspoň na jeden deň do chladničky, aby korpus zmäkol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?