Pridať recept

Babkin tvarohový koláč

ingrediencie

250 ml
vlažné mlieko
1 ČL
cukor
1/2 ks
droždie
500 g
polohrubá múka
125 g
rozpustené maslo
2 ks
vajce
1 ČL
soľ
1 PL
masť

Tvarohová plnka:

500 g
tvaroh
125 g
maslo
4 PL
cukor
1 ks
vaječný žĺtok
1 PL
hrozienka
1 PL
mletá škorica

Na potretie:

2 ks
vaječný žĺtok
1 PL
mlieko

postup

1.

Nachystáme kvások. Do vlažného mlieka 150 ml zamiešame 1 lyžičku cukru a rozdrobíme 1/2 kocky droždia. Na teplom mieste necháme kysnúť asi 15 min.

 
2.

Preosiatu múku, kvások, maslo, 100 ml mlieka, vajcia a soľ dobre spracujeme na vláčne cesto tak, aby sa odlepovalo od nádoby.

3.

Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 1 cm. Veľkou šálkou alebo malým hrncom vykrajujeme kolesá, ktoré ukladáme na vymastený plech.

4.

Do stredu dáme tvarohovú plnku, ktorú pripravíme tak, že tvaroh, maslo, cukor, žĺtok a hrozienka spolu vymiešame.

5.

Posypeme škoricou a okraje cesta potrieme žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 20 min.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Voňavé kysnuté cesto, sladká plnka a bohatá posýpka sú charakteristické pre tradičné moravské koláče,...