Pridať recept

Zapekaná ružičková kapusta s parmezánom a orieškami

Zapekaná ružičková kapusta s parmezánom a orieškami
Zdroj: vegetarianka3
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
ružičková kapusta
30 g
maslo
2 PL
píniové oriešky
250 ml
smotana na varenie
2 ČL
balzamikový ocot
4 PL
strúhanka
4 PL
nastrúhaný parmezán
podľa chuti
korenie
1 štipka
soľ

postup

1.
Očistené kapustičky varíme v osolenej vode asi 4 minúty, precedíme ich a necháme vychladnúť. Medzitým v panvici rozpustíme maslo a pridáme píniové oriešky, prisypeme kapustičky, zalejeme smotanou a na miernom ohni necháme asi 3 minúty prebublať. Po odstavení z ohňa vmiešame balzamikový ocot.
 
2.
Zmes osolíme, okoreníme a premiestnime do zapekacej misy. Parmezán zmiešame so strúhankou a v zmesou posypeme kapustičky. V rúre pečieme 20 minút pri teplote 190 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...