Pridať recept

Čokoládové cupcakes s čokoládový krémom

Čokoládové cupcakes s čokoládový krémom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

110 g
maslo
60 g
kvalitná horká čokoláda
40 g
kakao
100 g
hladká múka
1/2 KL
sóda bikarbóna
3/4 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 ks
vajce
150 g
cukor
1 štipka
soľ
125 ml
kyslá smotana

Čokoládový krém

150 g
horká čokoláda
100 g
maslo
150 g
práškový cukor
trochu
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a kakaom. Zmes miešame dovtedy, kým sa všetko nespojí a odstavíme ju z ohňa. Múku zmiešame so sódou a kypriacim práškom. V miske zmiešame vajce, cukor a soľ. Primiešame čokoládovú zmes a striedavo pridáme múku a kyslú smotanu. Hotové cesto rozdelíme do 12 košíkov, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 15 minút.
 
2.
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Maslo zmiešame s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu. Hotové cupcakes necháme vychladnúť, ozdobíme ich vreckom s čokoládovým krémom a posypeme čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
an_kush94
4.2.2020 17:48 | |
+8 -0
Neviem ako som sa dopracovala k tomuto receptu, ale O MOJ BOZE nesmierne som rada, ze som sa k nemu dostala. Neskutocne chutne cupcakey, ja som este do cesta pripala nakrajanu cokoladu ( mala som nazvys pri robeni cesta) a skusila som miesto tmavej cokolady dat do kremu bielu, bolo to neskutocne sladke, no vynikajuce, nikdy som nic lepsie nejedla. Ak to porovnam s mojimi predchadzajucimi pokusmi o cupcakey, ktore vysli ako suche, pieskovite muffiny, toto je oxaj trefa do cierneho.