Crème brûlée
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
tégliky
smotana na šľahanie
1
ks
vanilkový lusk
5
ks
žĺtok
50
g
práškový cukor
trochu
trstinový cukor
postup
1.
Do hrnca nalejeme približne 2 litre vody na vodný kúpeľ. V malom hrnci zmiešame smotanu a dužinu z vanilkového lusku. Zmes pomaly ohrievame a občas premiešame, aby sa šľahačka nepripálila.
2.
Medzitým si v miske vo vodnom kúpeli rozmiešame žĺtky s cukrom. Za stáleho miešania nalejeme smotanu k žĺtkom, a miešame, dokým nezhustne. Zmes prelejeme cez sitko alebo nejakú látku, aby sme sa zbavili semienok z vanilkového lusku.
3.
Precedenú zmes nalejeme do misiek, ktoré vložíme do hlbokého pekáča s vriacou vodou a dáme ich piecť na cca 30 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
4.
Misky vyberieme z pekáča, necháme ich chvíľu vychladnúť, potom ich posypeme cukrom a pomocou flambovacej pištole cukor skaramelizujeme. Môžeme použiť aj starú lyžicu, ktorú nahrievame a prikladáme na cukor.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.