Pridať recept

Crème brûlée

ingrediencie

2 tégliky
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový lusk
5 ks
žĺtok
50 g
práškový cukor
trochu
trstinový cukor

postup

1.
Do hrnca nalejeme približne 2 litre vody na vodný kúpeľ. V malom hrnci zmiešame smotanu a dužinu z vanilkového lusku. Zmes pomaly ohrievame a občas premiešame, aby sa šľahačka nepripálila.
 
2.
Medzitým si v miske vo vodnom kúpeli rozmiešame žĺtky s cukrom. Za stáleho miešania nalejeme smotanu k žĺtkom, a miešame, dokým nezhustne. Zmes prelejeme cez sitko alebo nejakú látku, aby sme sa zbavili semienok z vanilkového lusku.
3.
Precedenú zmes nalejeme do misiek, ktoré vložíme do hlbokého pekáča s vriacou vodou a dáme ich piecť na cca 30 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
4.
Misky vyberieme z pekáča, necháme ich chvíľu vychladnúť, potom ich posypeme cukrom a pomocou flambovacej pištole cukor skaramelizujeme. Môžeme použiť aj starú lyžicu, ktorú nahrievame a prikladáme na cukor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.