Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový cheesecake

10
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
BeBe keksy tmavé
85 g
maslo
750 g
mäkký tvaroh
150 g
syr Mascarpone
290 g
cukor
1 štipka
soľ
4 ks
vajce
1 téglik
kyslá smotana
230 g
horká čokoláda

Čokoládová poleva

100 g
horká čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Sušienky rozdrvíme pomocou mixéra a zmiešame ich s mäkkým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme do okrúhlej formy nielen na dno ale aj po bokoch. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 10 minút.
2.
Tvaroh zmiešame so syrom, cukrom a soľou. Primiešame vajíčka, kyslú smotanu a nakoniec rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú zmes, ktorú vylejeme na predpečený korpus. Koláč vložíme do rúry a pečieme ďalšiu hodinu. Počas pečenia rúru neotvárame, mohol by popraskať.
3.
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a potom ho vložíme aspoň na noc do chladničky.
4.
Smotanu ohrejeme do bodu varu, odstavíme ju a primiešame rozlámanú čokoládu. Polevu premiešame a vložíme na chvíľu do chladničky. Potom s ňou polejeme celý povrch cheesecaku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...