Pridať recept

Terina s prosciuttom a pečenou zeleninou

Terina s prosciuttom a pečenou zeleninou
Zdroj: vegetarianka3
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
malý baklažán
1 PL
olivový olej
1 ks
žltá paprika
1 PL
balzamikový ocot
400 g
ricotta
trochu
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
chilli paprička
3 štipky
bazalka
150 g
Prosciutto
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Z baklažánu odkrojíme stopku a nakrájame ho pozdĺž na 8 plátkov, potom ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme trochou olivového oleja, osolíme a okoreníme. Na plech pridáme umytú celú papriku a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút.
 
2.
Plech vyberieme z rúry a papriku vložíme do menšieho hrnca, ktorý prikryjeme pokrievkou. Plátky baklažánu potrieme balzamikovým olejom a necháme vychladnúť. Približne po 10 minútach papriku olúpeme a prekrojíme na polovicu a zbavíme vnútorných jadierok.
3.
Ricottu premiešame v miske s citrónovou šťavou aj kôrou, prelisovaným cesnakom, najemno nakrájanou chilli papričkou a nasekanými lístkami bazalky. Zmes podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Formu na pečenie vyložíme potravinárskou fóliou a potom naukladáme plátky prosciutta. Na dno vrstvíme 1/3 ochutenej ricotty, pridáme papriku a pokračujeme ďalšou tretinou ricotty, ktorú zakryjeme plátkami baklažánu. Nakoniec pridáme zvyšnú ricottu, vyčnievajúce plátky prosciutta preložíme cez zmes, zabalíme do fólie a necháme cez noc odstáť v chladničke. Terinu nakrájame na plátky a podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať