Žemľovka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
žemľa
5
dl
mlieko
2
ks
vajce
50
g
cukor práškový
6
ks
jablko
50
g
hrozienka
1
PL
cukor do snehu
podľa chuti
mletá škorica
postup
1.
Žemle nakrájame na plátky a sparíme horúcim mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtok, cukor a mletú škoricu.
2.
Jablká olúpeme a nakrájame na plátky.
3.
Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme.
4.
Vložíme do nej vrstvu žemlí, potom vrstvu jabĺk, ktoré sme zmiešali s hrozienkami a opäť dáme vrstvu žemlí.
5.
Takto pokračujeme, kým sa forma nezaplní.
6.
Potom žemľovku upečieme v horúcej rúre.
7.
Nakoniec môžeme vrch potrieť snehom, ktorý sme vyšľahali z bielkov a cukru a dať znovu zapiecť, dokým nie je sneh na povrchu zlatistý. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.