Pridať recept

Gaštanová torta bez múky

10
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

250 g
gaštanové pyré
4 ks
vajce

Krém

1 ks
marhuľový džem
2 ks
kyslá smotana
1 PL
cukor
2 ČL
prášková želatína
granko

postup

1.
Žĺtka vyšľaháme s gaštanovým pyré do penista (šľaháme aspoň 5-7minút). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do gaštanovej zmesi. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom. Pečieme na 160 stupňov cca 25 minút podľa rúry.
 
2.
Želatínu si rozrobíme v deci horúcej vody, rozmiešame, necháme vychladnúť. Zmiešame s kyslou smotanou, podľa chuti osladíme. Necháme mierne stuhnúť.
3.
Korpus potrieme džemom a smotanovým krémom. Posypeme grankom a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.7.2015 19:25 | |
+4 -5
Ďakujem za super recept, práve stuhla a musela som ochutnať - naozaj výborná!!! škoda že pyré z Lidlu už bolo ochutené a ocukrené, neviete kde majú neochutené? do smotany som už teda cukor nedávala. výborný a jednoduchý koláčik, budem robievať isto pravidelne :)
Vendelincok
4.9.2015 10:29 | |
+0 -2
som rada ze sa vydaril a ze chuti. juuj, to netusim, ja kupujem tiez to v lidli, sice uz je ochutene, ale je za rozumnu cenu a do korupusu uz netreba ziadny cukor
Anonymný nick
4.9.2015 10:32 | |
+2 -1
ja som tiez zhanala neochutene a neviem najst, vsetko uz je ochutene, len nastruhat so šľahačkou :)