Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Okatá sekaná

1
porcia
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
mleté hovädzie mäso
3 ks
natvrdo uvarené vajce
2 ks
žemľa
6 plátkov
anglická slanina
1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
trochu
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Žemle rozdrobíme na malé kúsky, zalejeme ich mliekom a necháme asi 5 minút odstáť aby sa nasiakli mliekom. Mleté mäso premiešame v miske so surovým vajcom, zmes osolíme, okoreníme a pridáme muškátový kvet. Vmiešame vsiaknuté žemle a všetko rukami dôkladne vymiešame. Formu vyložíme papierom na pečenie, položíme naň plátky slaniny a na ne rozložíme hmotu, ktorú vytvarujeme do obdĺžnikového tvaru. Do stredu položíme za sebou uvarené vajcia.
2.
Všetko pomocou papiera zavinieme a na okrajoch preložíme. V prípade nestability previažeme kuchynským povrázkom. Pripravenú sekanú podlejeme hrnčekom vody a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Môžeme podávať s opečeným chlebíkom a špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.