Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Okatá sekaná

1
porcia
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
mleté hovädzie mäso
3 ks
natvrdo uvarené vajce
2 ks
žemľa
6 plátkov
anglická slanina
1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
trochu
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Žemle rozdrobíme na malé kúsky, zalejeme ich mliekom a necháme asi 5 minút odstáť aby sa nasiakli mliekom. Mleté mäso premiešame v miske so surovým vajcom, zmes osolíme, okoreníme a pridáme muškátový kvet. Vmiešame vsiaknuté žemle a všetko rukami dôkladne vymiešame. Formu vyložíme papierom na pečenie, položíme naň plátky slaniny a na ne rozložíme hmotu, ktorú vytvarujeme do obdĺžnikového tvaru. Do stredu položíme za sebou uvarené vajcia.
2.
Všetko pomocou papiera zavinieme a na okrajoch preložíme. V prípade nestability previažeme kuchynským povrázkom. Pripravenú sekanú podlejeme hrnčekom vody a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Môžeme podávať s opečeným chlebíkom a špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...