Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Okatá sekaná

1
porcia
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
mleté hovädzie mäso
3 ks
natvrdo uvarené vajce
2 ks
žemľa
6 plátkov
anglická slanina
1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
trochu
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Žemle rozdrobíme na malé kúsky, zalejeme ich mliekom a necháme asi 5 minút odstáť aby sa nasiakli mliekom. Mleté mäso premiešame v miske so surovým vajcom, zmes osolíme, okoreníme a pridáme muškátový kvet. Vmiešame vsiaknuté žemle a všetko rukami dôkladne vymiešame. Formu vyložíme papierom na pečenie, položíme naň plátky slaniny a na ne rozložíme hmotu, ktorú vytvarujeme do obdĺžnikového tvaru. Do stredu položíme za sebou uvarené vajcia.
2.
Všetko pomocou papiera zavinieme a na okrajoch preložíme. V prípade nestability previažeme kuchynským povrázkom. Pripravenú sekanú podlejeme hrnčekom vody a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Môžeme podávať s opečeným chlebíkom a špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.