Pridať recept

Okatá sekaná

1
porcia
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 hrnčeky
mleté hovädzie mäso
3 ks
natvrdo uvarené vajce
2 ks
žemľa
6
anglická slanina
1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
trochu
muškátový kvet
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Žemle rozdrobíme na malé kúsky, zalejeme ich mliekom a necháme asi 5 minút odstáť aby sa nasiakli mliekom. Mleté mäso premiešame v miske so surovým vajcom, zmes osolíme, okoreníme a pridáme muškátový kvet. Vmiešame vsiaknuté žemle a všetko rukami dôkladne vymiešame. Formu vyložíme papierom na pečenie, položíme naň plátky slaniny a na ne rozložíme hmotu, ktorú vytvarujeme do obdĺžnikového tvaru. Do stredu položíme za sebou uvarené vajcia.
 
2.
Všetko pomocou papiera zavinieme a na okrajoch preložíme. V prípade nestability previažeme kuchynským povrázkom. Pripravenú sekanú podlejeme hrnčekom vody a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Môžeme podávať s opečeným chlebíkom a špenátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať