Kaša zvara
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
zemiaky
1
ks
klobása
4
strúčiky
cesnaku
1
ČL
drvená rasca
trochu
voda
1
štipka
soľ
1
ks
cibuľa
2
PL
bravčová masť
1
ČL
mletá červená sladká paprika
postup
1.
Zemiaky, klobásu v celku, ošúpané strúčiky cesnaku a rascu dáme variť do takého množstva osolenej vody, aby siahala asi 2 cm nad zemiaky s klobásou. Varíme, kým klobása nie je mäkká.
2.
Klobásu vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Ak sa zemiaky dosiaľ nerozvarili, roztlačíme ich. Zemiaky spolu s vodou (a cesnakom, ktorý tam tiež necháme a rozpučíme) by mali tvoriť riedku kašu.
4.
Osobitne na panvici s bravčovou masťou opražíme nakrájanú cibuľu doružova, odstavíme zo sporáka, pridáme štipku papriky, zamiešame a ihneď vlejeme do uvarenej kaše.
5.
Pridáme klobásu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.