Pridať recept

Hornochlebiansky špenát s vajcom

ingrediencie

1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
olej
200 g
čerstvý špenát
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
250 g
sladká smotana
3 PL
hladká múka
5 ks
vajce

postup

1.
Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, v rajnici speníme na oleji a pridáme očistený, prepláchnutý a nadrobno nasekaný špenát.
 
2.
Pridáme soľ, korenie, prikryjeme a dusíme.
3.
Z múky a oleja pripravíme bledú zápražku, zalejeme smotanou a vodou a prilejeme k udusenému špenátu. Pomiešame a chvíľu povaríme.
4.
Medzitým uvaríme vajcia natvrdo, ošúpeme, pokrájame na kolieska, poukladáme do špenátu. Podávame s opečeným chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
RAW Špenátová očistná polievka
Špenát v zime je veľmi dôležitou súčasťou každej zdravej kuchyne. Teraz je jedno čo všetko dobré obsahuje,...
TOP
10 receptov na obľúbené tradičné prívarky: Výborné recepty pre celú rodinu, hotové do pol hodiny!
10 receptov na obľúbené tradičné prívarky: Výborné recepty pre celú rodinu, hotové do pol hodiny!
Uložiť, nestratiť! Zbierka najobľúbenejších receptov na domáce prívarky ako od babičky.
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...