Pridať recept

Slivkové gule s praženou strúhankou

ingrediencie

1 kg
zemiaky
750 g
polohrubá múka
trochu
soľ
podľa chuti
strúhanka
1 balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
slivky
trochu
maslo

postup

1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme a postupne k nim prisýpame múku. Vypracujeme nelepivé cesto.
 
2.
Odoberáme z neho kúsky, ktoré v pomúčenej dlani roztlačíme a do každého zabalíme slivku. Ak sú veľké stačí aj polovička.
3.
Gule varíme vo väčšom množstve osolenej vody asi 7 min.
4.
Strúhanku za stáleho miešania nasucho opražíme na panvici a zmiešame s vanilkovým aj práškovým cukrom.
5.
Uvarené gule hneď posypeme sladkou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Opatrne zamiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť:
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...