Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bedzianske fánky

ingrediencie

600 g
hladká múka
180 g
polohrubá múka
3 ks
vaječný žĺtok
1 ČL
soľ
2 PL
práškový cukor
125 g
maslo
100 ml
biele víno
1 trochu
domáca pálenka
1 ks
kyslá smotana
trochu
práškový cukor na posypanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Zo surovín zamiesime redšie cesto a necháme ho 20 min oddýchnuť. Potom na pomúčenej doske cesto natenko vyvaľkáme, vykrajujeme fánky.
2.
Pripravené fánky vložíme do rozohriateho oleja a vypražíme z oboch strán.
3.
Dierkovanou varechou fánky vyberieme na kuchynskú papierovú utierku a necháme odkvapkať. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.