Pridať recept

Svadobné koláče

ingrediencie

250 ml
mlieko
1 ČL
soľ
60 g
cukor
42 g
droždie
500 g
hladká múka
250 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
lekvár

Posýpka

trochu
maslo
trochu
hrubá múka
trochu
kryštálový cukor

postup

1.
Z vlažného mlieka, soli, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
 
2.
Z masla, hrubej múky a cukru pripravme posýpku - zmiešame v takom pomere, aby sa zmes rozsýpala.
3.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme menšie guľky, ktoré dáme na vymastený plech. Do každej guľky spravíme v strede jamku, ktorú naplníme lekvárom a povrch posypeme pripravenou posýpkou.
4.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme doružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Milované moravské koláče v
Milované moravské koláče v 3 troch vynikajúcich verziách
Tradičné koláčiky, ktoré predstavujú prechod medzi pečenými buchtami a valašským frgálom.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Voňavé kysnuté cesto, sladká plnka a bohatá posýpka sú charakteristické pre tradičné moravské koláče,...