Pridať recept

Gemengzupn

ingrediencie

5 ks
zemiaky
2 hrste
sušené huby
2 ks
mrkva
2 ks
petržlen
podľa chuti
soľ
trochu
mletá rasca

Na zápražku

100 g
údená prerastená slanina
2 KL
hladká múka
2 KL
mletá červená paprika

postup

1.
Očistené nakrájané zemiaky s očistenou a nakrájanou zeleninou dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme huby, soľ, rascu a varíme, kým zelenina nezmäkne.
 
2.
Medzitým pripravíme zápražku. Nakrájame slaninu na drobné kocky, ktoré pomaličky pražíme na miernom ohni a za stáleho miešania pridáme hladkú múku. Odstavíme z ohňa, poprášime mletou červenou paprikou, zamiešame, zalejeme studenou vodou a dobre premiešame.
3.
Zápražku prilejeme do polievky k zmäknutej zelenine a necháme prevrieť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Hovädzí guláš
Urobte najlepší guláš na svete! Zbierka receptov na perfektný guláš, zostanú iba prázdne taniere!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás skvelú ponuku receptov na chutný guláš. Nech sa páči!
Guláš z kuracieho mäsa so slaninou
Guláš z kuracieho mäsa: Mäso krásne šťavnaté, hotové sú raz-dva a celá rodina si bude pýtať dupľu (recepty)
Guláš z kuracieho mäsa je zdravou a chutnou alternatívou tradičného guláša. Pre tých, ktorí z rôznych...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Staročeská kulajda
Staročeská KULAJDA podľa tradičného receptu: Najlepšie hubové polievky na jednom mieste + video
Výborná krémová polievka z českej kuchyne, ktorú milujeme aj my Slováci. Vyskúšajte staročeskú kulajdu...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.