Pridať recept

Bryndzová nátierka s vajíčkom

Bryndzová nátierka s vajíčkom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

4 ks
natvrdo uvarené bio vajíčka od tety z dediny
200 g
nepastrizovaná ovčia bryndza
1/2 ks
avokádo
hrstí
mladý ligurček
štipiek
kajanské korenie
2 strúčiky
cesnaku
1/2 dl
olivový olej
ks
čierne korenie
ks
morská soľ

postup

1.

Všetky ingrediencie hodíme spolu do mixéra a vymixujeme dohladka. Premiešame a do hladkej zmesi mixneme tekvicové jadierka. Ligurčekovou vňaťou ozdobíme a podávane s nakrájanou zeleninou alebo hriankou. (minule sme sa učili upiecť chlieb, tak skúste skombinovať vaše diela dokopy :)

 
2.

Prečo táto kombinácia? Ovčia nepasterizovaná bryndza je poriadnou probiotickou bombou. Avokádo obsahuje dôležité vitamíny A, C, E, ale aj horčík, fosfor, draslík či meď. Ligurček je mladučkou bylinkou a natrháte ju aj v začiatku októbra. Obsahuje C vitamín a kyselinu listovú. Keďže pôsobí ako diuretikum, nemalo by sa používať v gravidite a pri problémoch s obličkami. Naviac,ligurček je aj afrodiziakum...a preto do nátierky zamiešame aj tekvicové jadierka, ktoré majú vysoký obsah bielkovín, tj organického proteínu..to aby ste zvládli všetky nástrahy dňa :) Na doplnenie bielkovín sú v nátierke aj vajíčka, obsahujú niacín, vitamín B12 a aj vitamín D, selén aj jód. Ak však budete hľadať živiny vo vajciach z chovov, kde sliepka nikdy nejedla zelené a nevidela slnko, ich hodnoty budú neporovnateľne menšie. To si to vajko radšej vyfúknite a ozdobte na veľkú noc :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Avokádové chuťovky: Najlepšie recepty z avokáda
Avokádové chuťovky: 10 najlepších receptov z avokáda
Avokádo sa aj v našich končinách používa stále častejšie. Toto exotické ovocie je základom výborných...
TOP
Máj, bryndze čas! Šmirkas či Demikát z májovej bryndze a tie najlepšie recepty, ktoré pripravíte jedine
Máj, bryndze čas! Tie najlepšie recepty s bryndzou: Šmirkas, Demikát aj sedliacke zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty
Čas na bryndzové pochúťky je tu a my sme preto pre vás zozbierali tie najlepšie a najobľúbenejšie recepty...
Cheese snack
Najlepšie nátierky z májovej bryndze!
Doprajte si naše biele zlato na čerstvom chlebíku. Pravá ovčia bryndza je slovenský poklad. Bryndza je živá...
Avokádo
Máte radi avokádo? Toto nikdy nerobte, odborníci varujú!
Robíte to aj vy? Odborníci varujú - tento trik s avokádom môže viesť k otrave jedlom.
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či na chlebíčky pre návštevu
Recepty na legendárne nátierky priamo od pani kuchárky zo školskej jedálne. Niektoré z nich sme nejedli roky,...