Pridať recept

Fotorecept: Vyprážané pirohy

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
2 ks
žltka
300 ml
mlieko
4 PL
cukor
2 PL
olej
1 kocka
droždie
1 ČL
um
soľ
2 ks
malé uvarené -prelisované zemiaky
mak, cukor, mlieko

postup

chutné..
1.
Prísady na cesto dám vymiešať do pekárničky na chlieb.
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
 
2.
Vykysnuté cesto na tenko rozvaľkám a vykrajujem kruhy, rôzne veľkosti a zopár štvorcov.
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
3.
Pripravím makovú náplň. Mak, cukor a mlieko.
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
4.
Túto naplň dám na kruhy, štvorce a preložím. Okraje dobre pritlačím a ešte nechám 10 minút odpočinúť.Pomohla som si vidličkou,
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
5.
A už len vyprážať. Vypražené preložím na servitku.
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
6.
Po vychladnutí pocukrujem práškovým cukrom, ktorý môžem zmiešat s vanilínovým cukrom.
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Fotorecept: Vyprážané pirohy
Zdroj: monika.pit
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať