Pridať recept

Kapustová polievka s pretlakom

ingrediencie

1 pohár
sterilizovana biela kapusta
1 ks
domáca klobása
1 PL
masť
1 PL
hladká múka
trochu
mletá červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
bobkový list
4 ks
celé nové korenie
4 ks
celé čierne korenie
190 g
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
zemiaky uvarené v šupke, podľa počtu stravníkov
2 hrste
huby sušené

postup

Výborná:-)

1.

Do väčšieho hrnca vložíme sterilizovanú kapustu, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie spolu s klobásou a sušené huby, ktoré sme umyli.

 
2.

Zalejeme vodou a varíme do mäkka, zatiaľ si pripravíme zápražku z masti a hladkej múky. Na záver do zápražky pridáme mletú červenú sladkú papriku, premiešame.

3.

Necháme vychladiť a potom zriedime vodou, do kapusty vlejeme zápražku, pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie podľa chuti. Uvarenú klobásu vyberieme z polievky, nakrájame a opäť vložíme naspäť do polievky.

4.

Dobre premiešame, ešte chvíľku povaríme, dochutíme prelisovaným cesnakom a podávame so zemiakmi, ktoré sme si uvarili v šupke :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať