Pridať recept

Hovädzie závitky s paradajkovou omáčkou

Hovädzie závitky s paradajkovou omáčkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

4 ks
hovädzie mäso
4 ks
vajce uvarené natvrdo
50 g
suchá saláma
2 strúčiky
cesnaku
2
petržlenová vňať
100 g
strúhaný parmezán

Paradajková omáčka

400 g
lúpané paradajky
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
sušená bazalka
1 PL
maslo
trochu
olej
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, rozkrojíme na plátky a naklepeme. Každý plát mäsa potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme nasekanou vňaťou. Do vnútra vložíme uvarené vajíčko a zopár koliesok salámy. Všetko posypeme syrom, mäso zvinieme a zviažeme niťou.
 
2.
Závitky opečieme v panvici na rozpálenom oleji, prilejeme trochu vody alebo vývaru a dusíme ich domäkka.
3.
Na rozpustenom masle s troškou oleja opražíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme paradajky, soľ, korenie, bazalku a omáčku dusíme, kým troška nezhustne.
4.
Hotové mäso zbavíme nite, nakrájame ho na plátky a uložíme do paradajkovej omáčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.