Hovädzie závitky s paradajkovou omáčkou
4
porcie
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzie mäso
4
ks
vajce uvarené natvrdo
50
g
suchá saláma
2
strúčiky
cesnaku
2
petržlenová vňať
100
g
strúhaný parmezán
Paradajková omáčka
400
g
lúpané paradajky
3
strúčiky
cesnaku
1
KL
sušená bazalka
1
PL
maslo
trochu
olej
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, rozkrojíme na plátky a naklepeme. Každý plát mäsa potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme nasekanou vňaťou. Do vnútra vložíme uvarené vajíčko a zopár koliesok salámy. Všetko posypeme syrom, mäso zvinieme a zviažeme niťou.
2.
Závitky opečieme v panvici na rozpálenom oleji, prilejeme trochu vody alebo vývaru a dusíme ich domäkka.
3.
Na rozpustenom masle s troškou oleja opražíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme paradajky, soľ, korenie, bazalku a omáčku dusíme, kým troška nezhustne.
4.
Hotové mäso zbavíme nite, nakrájame ho na plátky a uložíme do paradajkovej omáčky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.