Pridať recept

Sviečková

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
sviečkovica
150 g
prerastená slanina
1 ks
cibuľa
trochu
olej
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1/2 ks
zeler
1 ks
bobkový list
3 ks
celé nové korenie
10 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
300 ml
smotana na varenie
trochu
citrónová šťava
1 ks
knedľa

postup

1.
Na rozpálenom oleji v hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhanú zeleninu a chvíľu ju restujeme. Mäso prešpikujeme slaninou a nakrájame na hrubé plátky, ktoré tiež orestujeme. Dochutíme ich soľou, korením, pridáme bobkový list a zmes varíme domäkka.
 
2.
Uvarené mäso vyberieme, spolu s bobkovým listom a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec do omáčky prilejeme smotanu, citrónovú šťavu a necháme ju prejsť varom. Mäso podávame s omáčkou a knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať