Pridať recept

Apeninské palacinky

ingrediencie

200 g
hydinové vnútornosti
2 ks
vajcia
2 dl
hrubá múka
1 dl
hladká múka
6 dl
mlieko
3 ČL
olej
3 ČL
bravčová masť
1 ks
cibuľa
1 dl
červené víno
2 dl
kyslá smotana
1 dl
kečup
trochu
biele mleté korenie
1 štipka
soľ

postup

1.
Pečienku od vnútorností oddelíme, ostatné dusíme v posolenej korenenej vode s cibuľkou do zmäknutia.
 
2.
Z vajec, múky a mlieka pripravíme palacinkové cesto, panvicu rozohrejeme, potierame olejom a vyrobíme asi 12 tenkých palaciniek. Mäkké vnútornosti dierkovanou varechou vyberieme na lopár a nakrájame na celkom malé kúsky. Vrátime do šťavy, ktorú poprášime múkou, pridáme polovicu kečupu a ešte raz prevaríme.
3.
Zhustnutou zmesou plníme palacinky, zakrútime ich a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať