Pridať recept

Maslový rezeň

ingrediencie

1/2 kg
teľacie mäso
100 g
bravčová masť
40 g
maslo
podľa chuti
soľ
1/4 ks
citrón
trochu
muškátový kvet
1 ks
vajce
2 ks
žemľa
2 dl
mlieko

postup

1.
Mäso pokrájame, dvakrát zomelieme, pridáme soľ, postrúhanú citrónovú kôru, muškátový kvet, vajce, žemle namočené v mlieku a vytlačené a všetko dobre spracujeme.
 
2.
Nožom namáčaným v mlieku rozdelíme na kôpky a formujeme fašírky - rezne, ktoré opekáme v rozpálenej masti z oboch strán.
3.
Opečené dáme do rajnice, polejeme maslom a prikryté podusíme v rúre. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať