Pečené bravčové po dolnozemsky
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové mäso
600
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1
ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá červená sladká paprika
postup
1.
Mäso (pliecko alebo krkovičku) pripravíme na pečenie. Mäso umyjeme, posolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme a v miernej rúre pečieme za občasného polievania šťavou.
2.
Pred dopečením dáme do pekáča cibuľu pokrájanú na kolieska a očistené zemiaky pokrájané na hranolčeky, posolíme, okoreníme a poprášime červenou paprikou. Dusíme prikryté asi 20 min, potom dopekáme bez pokrývky. Mäso aj zemiaky upečieme do ružova.
3.
Upečené mäso pokrájame, obložíme opekanými zemiakmi, udusenú cibuľu z pekáča dáme na zemiaky a mäso podlejeme šťavou.
4.
Podávame s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.