Pridať recept

Pečené bravčové po dolnozemsky

ingrediencie

600 g
bravčové mäso
600 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
1 ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Mäso (pliecko alebo krkovičku) pripravíme na pečenie. Mäso umyjeme, posolíme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme a v miernej rúre pečieme za občasného polievania šťavou.
 
2.
Pred dopečením dáme do pekáča cibuľu pokrájanú na kolieska a očistené zemiaky pokrájané na hranolčeky, posolíme, okoreníme a poprášime červenou paprikou. Dusíme prikryté asi 20 min, potom dopekáme bez pokrývky. Mäso aj zemiaky upečieme do ružova.
3.
Upečené mäso pokrájame, obložíme opekanými zemiakmi, udusenú cibuľu z pekáča dáme na zemiaky a mäso podlejeme šťavou.
4.
Podávame s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lubomirhupko1961-12
26.9.2020 11:56 | |
+0 -1
Prosím vás čo je to mierna rúra? Tento výraz v gastronomiji nepoznám.
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...