Pridať recept

Bravčové rebierko s pikantnou omáčkou

ingrediencie

600 g
bravčové karé
podľa chuti
soľ
80 g
bravčová masť
60 g
cibuľa
3 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1/2 ks
citrón
2 dl
smotana
15 g
hladká múka na zahustenie
1/2 dl
biele víno
20 g
kaparové korenie
1 ks
kyslá uhorka
10 g
cukor
1 KL
horčica

postup

1.
Z karé odsekneme chrbtovú kosť, potom ho umyjeme, pokrájame na kotlety, slabo naklepeme, posolíme a opečieme na masti z oboch strán.
 
2.
Na masti po opekaní upražíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou, pridáme celé korenie, bobkový list, citrónovú kôru, rebierka a pod pokrývkou dusíme. Mäkké rebierka vyberieme.
3.
Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dobre povaríme, pridáme horčicu a víno. Potom ju pretlačíme cez sitko, pridáme do nej kaparové korenie a uhorky pokrájané na malé kocky, cukor, rebierka a ešte chvíľu povaríme.
4.
Podávame s dusenou ryžou, zemiakovými kroketami alebo s maslovými haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...