Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové dusené na hrášku

ingrediencie

1/2 kg
bravčové pliecko
40 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
50 g
maslo
100 g
žltý hrach
30 g
maslo
30 g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a posolíme.
2.
Na masle upražíme do ružova nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou, pridáme mäso a dusíme.
3.
Potom k mäsu pridáme hrášok, občas pomiešame a podlievame vývarom alebo vodou.
4.
Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou zaliatou studenou vodou, potom vložíme do nej mäso, dobre pomiešame, necháme ešte povrieť a podľa chuti posolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
5.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?