Pridať recept

Bravčové dusené na hrášku

ingrediencie

1/2 kg
bravčové pliecko
40 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
50 g
maslo
100 g
žltý hrach
30 g
maslo
30 g
hladká múka
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a posolíme.
 
2.
Na masle upražíme do ružova nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme vodou, pridáme mäso a dusíme.
3.
Potom k mäsu pridáme hrášok, občas pomiešame a podlievame vývarom alebo vodou.
4.
Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou zaliatou studenou vodou, potom vložíme do nej mäso, dobre pomiešame, necháme ešte povrieť a podľa chuti posolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
5.
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...