Bravčová sviečkovica na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
bravčová sviečkovica
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40
g
údená slanina
40
g
maslo
30
g
mrkva
20
g
petržlen
20
g
zeler
30
g
cibuľa
1,5
dl
kyslá smotana
15
g
hladká múka
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
cukor
postup
1.
Sviečkovicu prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a okoreníme.
2.
Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a upražíme na masle.
3.
Do upraženej zeleniny pridáme sviečkovicu, podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme.
4.
Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dobre premiešame, pridáme citrónovú šťavu a trochu cukru, povaríme a pretlačíme cez sitko.
5.
Podávame s dusenou ryžou alebo jemnými knedľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.