Pridať recept

Bravčová sviečkovica na smotane

ingrediencie

1/2 kg
bravčová sviečkovica
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40 g
údená slanina
40 g
maslo
30 g
mrkva
20 g
petržlen
20 g
zeler
30 g
cibuľa
1,5 dl
kyslá smotana
15 g
hladká múka
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
cukor

postup

1.
Sviečkovicu prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a okoreníme.
 
2.
Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a upražíme na masle.
3.
Do upraženej zeleniny pridáme sviečkovicu, podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme.
4.
Šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dobre premiešame, pridáme citrónovú šťavu a trochu cukru, povaríme a pretlačíme cez sitko.
5.
Podávame s dusenou ryžou alebo jemnými knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...