Zaprávané jahňacie mäso
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahňacie predné mäso
podľa chuti
soľ
60
g
maslo
40
g
hladká múka
30
g
cibuľa
30
g
mrkva
20
g
petržlen
20
g
zeler
trochu
muškátový kvet
20
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1/2
dl
šľahačka
postup
1.
Mäso posekáme na väčšie kúsky, umyjeme, vložíme do vriacej vody a pridáme soľ, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.
2.
Varíme do mäkka, potom mäso vyberieme a vložíme ho do studenej vody vychladnúť.
3.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju precedeným vývarom z mäsa, dobre premiešame a varíme asi pol hodiny, pridáme trochu mletého muškátového kvetu a precedíme cez sitko.
4.
Uvarené mäso vložíme do omáčky a ešte niekoľko minút povaríme.
5.
Zjemníme maslom, žĺtkom a smotanou tak, že do misky dáme maslo, žĺtok i smotanu, potom pridáme trocha omáčky, drôtenou metličkou všetko dobre prešľaháme, vylejeme na mäso a zamiešame.
6.
Podávame s dusenou ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.