Pridať recept

Zaprávané jahňacie mäso

ingrediencie

1 kg
jahňacie predné mäso
podľa chuti
soľ
60 g
maslo
40 g
hladká múka
30 g
cibuľa
30 g
mrkva
20 g
petržlen
20 g
zeler
trochu
muškátový kvet
20 g
maslo
1 ks
vaječný žĺtok
1/2 dl
šľahačka

postup

1.
Mäso posekáme na väčšie kúsky, umyjeme, vložíme do vriacej vody a pridáme soľ, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler.
 
2.
Varíme do mäkka, potom mäso vyberieme a vložíme ho do studenej vody vychladnúť.
3.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju precedeným vývarom z mäsa, dobre premiešame a varíme asi pol hodiny, pridáme trochu mletého muškátového kvetu a precedíme cez sitko.
4.
Uvarené mäso vložíme do omáčky a ešte niekoľko minút povaríme.
5.
Zjemníme maslom, žĺtkom a smotanou tak, že do misky dáme maslo, žĺtok i smotanu, potom pridáme trocha omáčky, drôtenou metličkou všetko dobre prešľaháme, vylejeme na mäso a zamiešame.
6.
Podávame s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Negativec
27.4.2019 12:11 | |
+0 -0
Vyborny recept, dnes som skúsila, mali sme male jahna, dcérke velmi chutilo aj maso aj omacka s ryžou. A to ma 3 roky