Pridať recept

Kapusta s kuracím mäsom

ingrediencie

2 ks
kuracie prsia
500 g
kyslá kapusta
50 g
slanina
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
100 ml
tmavé pivo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipka
rasca
trochu
olej

postup

1.
Pekáč vymastíme troškou oleja. Kapustu v miske zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, slaninou a nastrúhanou mrkvou. Dochutíme ju soľou, korením, rascou a presypeme do pekáča.
 
2.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, dochutíme soľou, korením a uložíme na kapustu. Všetko zalejeme pivom, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme približne 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!