Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborové mafiny so škoricou

12
porcií
43
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka
3/4 hrnček
trstinový cukor
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
jedlá sóda
1 PL
kakao
1 štipka
soľ
1 hrnček
kyslá smotana
120 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
2 hrnčeky
rebarbora

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a plech na mafiny naplníme košíkmi alebo vymastíme maslom.
2.
Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, kakao, škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V menšej miske zmiešame kyslú smotanu, rozpustené maslo, vajíčka a vanilkový extrakt.
3.
Zľahka vmiešame smotanový krém do sypkej zmesi tak, aby sa všetko spojilo. Jemne vmiešame na kocky nakrájanú rebarboru a hotové cesto plníme do košíkov.
4.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a mafiny pečieme cca 18 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...