Rebarborové mafiny so škoricou
12
porcií
43
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
múka
3/4
hrnček
trstinový cukor
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
1/2
KL
jedlá sóda
1
PL
kakao
1
štipka
soľ
1
hrnček
kyslá smotana
120
g
maslo
2
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
2
hrnčeky
rebarbora
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a plech na mafiny naplníme košíkmi alebo vymastíme maslom.
2.
Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, kakao, škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V menšej miske zmiešame kyslú smotanu, rozpustené maslo, vajíčka a vanilkový extrakt.
3.
Zľahka vmiešame smotanový krém do sypkej zmesi tak, aby sa všetko spojilo. Jemne vmiešame na kocky nakrájanú rebarboru a hotové cesto plníme do košíkov.
4.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a mafiny pečieme cca 18 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.