Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborové mafiny so škoricou

12
porcií
43
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
múka
3/4 hrnček
trstinový cukor
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
mletá škorica
1/2 KL
jedlá sóda
1 PL
kakao
1 štipka
soľ
1 hrnček
kyslá smotana
120 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
vanilkový extrakt
2 hrnčeky
rebarbora

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a plech na mafiny naplníme košíkmi alebo vymastíme maslom.
2.
Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva, kakao, škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V menšej miske zmiešame kyslú smotanu, rozpustené maslo, vajíčka a vanilkový extrakt.
3.
Zľahka vmiešame smotanový krém do sypkej zmesi tak, aby sa všetko spojilo. Jemne vmiešame na kocky nakrájanú rebarboru a hotové cesto plníme do košíkov.
4.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a mafiny pečieme cca 18 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...