Dezert tiramisu
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný žĺtok
140
g
trstinový cukor
500
g
syr Mascarpone
500
ml
smotana na šľahanie
300
ml
espresso
2
PL
rum
350
g
podlhovasté piškóty
2
PL
kakao na posypanie
1
ks
vanilkový lusk
postup
1.
Vo vodnom kúpeli miešame žĺtky s cukrom, až kým nám nevznikne svetlý krém. Tento krém približne 7 minút za občasného miešania necháme prehriať. Potom krém odstavíme a necháme vychladnúť.
2.
Primiešame mascarpone, dužinu z vanilkového lusku a všetko premiešame. Krém odložíme do chladničky a medzitým si vyšľaháme smotanu. Potom šľahačku opatrne vmiešame do krému.
3.
Kávu zmiešame s rumom a na dno pohárov naukladáme piškóty. Pokvapkáme ich kávou, potrieme ich polovicou krému a tento postup ešte raz zopakujeme. Povrch posypeme kakaom a hotový dezert vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.