Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jesenný eintopf s tekvicou Hokkaido

2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
mala tekvica hokkaido cista vaha cca 550g
1 ks
mala bulva zeleru cista vaha cca 250g
2 ks
stredne veľké zemiaky
1 ks
červená cibuľa
150 ml
sladká smotana
3 ks
velke cesnakove struciky
zväzkov
zelene bylinky, ja som dala majoranku, bazalku, petrzlenovu vnat
maslo a struhanka na vysypanie pekaca
sol, cerstvo mlete korenie

postup

Tento recept s fotopostupom najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3555
1.
Hokkaido nesupeme!!, len ju dokladne umyjeme. Rozkrojime ju a lyzicou vyskrabeme pavucinovy stred s jadierkami. Nevyhadzujte ho a skuste si uvarit tuto polievku. http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2487
2.
Tekvicu nakrajame na hrubsie mesiaciky. Zelerovu bulvu a zemiaky osupeme a nakrajame na tenke platky, tak 0.5 cm. Pekac vytrieme maslom a vysypeme struhankou. Naskladame do neho zeleninu. Cibulu nakrajame na male kocky a cerstve bylinky nasekame. Touto zmeskou posypeme zeleninu. Mesiaciky zeleniny trochu od seba oddtiahneme, aby cibula zapadla aj medzi nu
3.
Vsetko posolime, bohato okorenime cerstvo mletym korenim. Ja som posypala este susenym tymianom. Do smotany prelisujeme 3 velke struciky cesnaku a polejeme nou zeleninu.
4.
Pekac som prikryla alobalom a vlozila do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 40 minut a potom som odkryla a dopekala cca dalsich 20 minut. Strazte si pekac podla svojej rury. Ja som jedla ako samostatne jedlo,
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Aldyska
15.10.2016 17:50 | |
+0 -0
Mám otázku, čím sa dá nahradiť zeler? Neznášam ho. A niekomu spôsobuje aj alergické reakcie.
zpapsova
12.10.2017 15:25 | |
+1 -0
ja dávam papriku, ak mám tak karfiol alebo brokolicu, šampióny a posypávam grilovacím korením, nie mletým korením. Môžete zapekať iba na papieri na pečenie a zeleninu popolievať - mierne olivovým olejom alebo klasickým olejom. Nemusí byť smotana. Pečiem nezakryté 20 min. na 200 stupňov a nakoniec posypem posekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom a toto už dám do vypnutej rúry iba rozliať syr po vrchu. Ja zeler nedávam vôbec, lebo mi tiež prekáža jeho aróma. A zemiaky si varím zvlášť vo vode. Ale ak to chcete aj so zemiakmi, tak musíte robiť podľa receptu, lebo tie sa dlho pečú a iba vynecháte zeler. To je celé.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.