Profiterolky s ovocím
16
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Odpaľované cesto
150
ml
voda
50
g
maslo
70
g
hladká múka
2
ks
vajce
Plnka
150
ml
smotana na šľahanie
100
ml
biely jogurt
1
ks
vanilkový lusk
400
g
lesné ovocie
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
2.
Do menšieho hrnca dáme vodu, maslo a zmes zahrievame dovtedy, kým sa maslo nerozpustí. Potom ju privedieme k varu, odstavíme a primiešame múku. Všetko premiešame a vrátime naspäť na sporák. Za stáleho miešania zmes zahrejeme, dokým nebude hladká a cesto sa nebude odlepovať od stien hrnca. Takto pripravené cesto necháme 15 minút vychladnúť.
3.
Cesto rozmixujeme a pridáme vajíčka. Zmes musí byť hladká a potom ňou naplníme ozdobné vrecko. Na plech vytvoríme približne 16 kopčekov a pečieme ich cca 15 minút vo vyhriatej rúre.
4.
Na chvíľu plech z rúry vyberieme, do každej profiterolky pichneme špajdlou a vrátime ich ešte na 5 minút do vypnutej rúry. Potom ich vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
5.
Smotanu vyšľaháme, zmiešame s dužinou z vanilkového lusku a jogurtom. Ochutenú smotanu navrstvíme na profiterolky a ozdobíme ich lesným ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.