Pridať recept

Profiterolky s ovocím

16
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Odpaľované cesto

150 ml
voda
50 g
maslo
70 g
hladká múka
2 ks
vajce

Plnka

150 ml
smotana na šľahanie
100 ml
biely jogurt
1 ks
vanilkový lusk
400 g
lesné ovocie

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
 
2.
Do menšieho hrnca dáme vodu, maslo a zmes zahrievame dovtedy, kým sa maslo nerozpustí. Potom ju privedieme k varu, odstavíme a primiešame múku. Všetko premiešame a vrátime naspäť na sporák. Za stáleho miešania zmes zahrejeme, dokým nebude hladká a cesto sa nebude odlepovať od stien hrnca. Takto pripravené cesto necháme 15 minút vychladnúť.
3.
Cesto rozmixujeme a pridáme vajíčka. Zmes musí byť hladká a potom ňou naplníme ozdobné vrecko. Na plech vytvoríme približne 16 kopčekov a pečieme ich cca 15 minút vo vyhriatej rúre.
4.
Na chvíľu plech z rúry vyberieme, do každej profiterolky pichneme špajdlou a vrátime ich ešte na 5 minút do vypnutej rúry. Potom ich vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
5.
Smotanu vyšľaháme, zmiešame s dužinou z vanilkového lusku a jogurtom. Ochutenú smotanu navrstvíme na profiterolky a ozdobíme ich lesným ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať