Pridať recept

Vanilkové rožteky

150
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
mleté vlašské orechy
180 g
trstinový cukor
20 g
vanilkový cukor
50 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
2 balíčky
vanilkový cukor
3 PL
práškový cukor

postup

1.

V miske zmiešame mleté orechy, trstinový a vanilkový cukor, hladkú múku, vajíčko a soľ. 

 
2.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. 

3.

Rúru dáme vyhriať na 175°C a plechy vystelieme papierom na pečenie. 

4.

Postupne z cesta odkrajujeme kúsky, rozvaľkáme ich na valček, nakrájame na menšie kúsky a tvarujeme rožteky. 

5.

Ukladáme ich vedľa seba na plech a dáme piecť na cca 15 minút do vyhriatej rúry. 

6.

Ešte horúce rožteky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
svikruha1
20.12.2015 15:17 | |
+6 -0
Som zvedavý, ktorá zázračnica by vymiesila z uvedených sypaných prvkov hladké cesto s pridaním iba 1 vajíčka. Nezabudla si na maslo, resp. mlieko? Mišo
Podobné články
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!