Pridať recept

FOTORECEPT: Čokoládova torta bez múky

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
6 PL
cukor práškový
2 ks
čokoládový puding Dr Oetker
1/2 ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

Plnka

1/4 liter
mlieko
1 ks
čokoládvý puding Dr Oetker
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
200 g
maslo
200 g
cukor práškový
čokoládová polva
ozdobky na tortu

postup

Tortička je lahodná,vhodná pre tých ktorý obľubujú menej sladký dezert.
1.
Bielky vyšľahám,pridám pr. cukor a zašľahám.Do vyšľahaného snehu zašľahám žltky.Pridám puding,
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
 
2.
a pol kypriaceho prášku.Zľahka premiešam,
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
3.
vylejem do pripravenej formy,vyloženej papierom.Upečiem.Aspoň 20 min neotváram rúru,aby korpus neklesol.Po vypnutí rúry,nechám korpus asi 5 min.v rúre s otvorenými dvierkami a potom vyberiem.Nechám asi pol hod. vo forme a tak formu odstraním.Dobré je nechať korpus odstáť do druhého dňa.
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
4.
Upečený korpus.
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
5.
V mlieku si uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
6.
maslo s cukrami vyšľahám do peny,
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
7.
zmiešam s vychladeným pudingom a pridám aj roztopenej čokolády.Vyšľahám.
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
8.
Korpus prekrojím na poly,potriem plnkou,
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
9.
a vrch polejem čokoládou.
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Fotorecept: Čokoládova torta bez múky
Zdroj: anka813
10.
Ozdobenie je už podľa svojej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.10.2019 12:21 | |
+0 -0
Recept som skúšala, ale pri akej teplote piecť málo kedy uvádzate,myslím všeobecne, nakoľko sa nedá zistiť či je upečené, keďže sa uvádza,že neotvárať aspoň 20minút/viem,že každá rúra pečie inak,ale gazdinky sa vedia priblížiť ku svojej teplote/ tak ako či tá dávka je na aký rozmer plechu čo je podľa mňa dôležité, hlavne pre mladé kuchárky.
dobruchut.sk
18.10.2019 07:15 | |
+1 -0
Dobrý deň, nechceme hovoriť za autorku...ale s koláčikmi bez múky, máme skúsenosť pečenia pri 180 st. zhruba 30 až 40 minút. Či je koláčik dobre upečený zistíte klasickým testom zapichnutím špajle do stredu koláča. A čo sa týka veľkosti plechu vyzerá to na plech 25x25 cm. Alebo použite väčšiu tortovú formu - 24 až 26 cm.
dobruchut.sk
18.10.2019 07:26 | |
+0 -0
V každom prípade súhlasíme s vašim tvrdením, že je dobré uvádzať veľkosť plechu, teplotu či dĺžku tepelnej úpravy... Bohužiaľ nie je v našich silách odhadovať tieto informácie pri receptoch pridaných užívateľmi z vonku...ďakujeme za pochopenie!
Anonymný nick
21.7.2015 12:36 | |
+1 -0
Ďakujem :) presne tak ..už len vyskúšať ;)
anka813
20.7.2015 10:24 | |
+3 -0
ja si myslím ,že áno. <3