Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Stroganov hovädzie mäso

ingrediencie

400 g
hovädzia roštenka
80 g
tuk
2 ks
cibuľa
150 g
šampiňóny
2 dl
biele víno
30 g
hladká múka
1 KL
horčica
2 dl
kyslá smotana
2 PL
kyslá šľahačková smotana
podľa chuti
soľ, mleté korenie, tuk

postup

1.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a za stáleho miešania prudko opečieme v rozohriatom tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme a podlejeme vínom a udusíme do polomäkka.
2.
Nasucho osmažíme múku, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Pridáme horčicu, mäso, okoreníme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, povaríme. Do hotového zamiešame šľahačkovú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.