Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Stroganov hovädzie mäso

ingrediencie

400 g
hovädzia roštenka
80 g
tuk
2 ks
cibuľa
150 g
šampiňóny
2 dl
biele víno
30 g
hladká múka
1 KL
horčica
2 dl
kyslá smotana
2 PL
kyslá šľahačková smotana
podľa chuti
soľ, mleté korenie, tuk

postup

1.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a za stáleho miešania prudko opečieme v rozohriatom tuku, osolíme a odstavíme. Na druhej panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme a podlejeme vínom a udusíme do polomäkka.
2.
Nasucho osmažíme múku, zalejeme studeným vývarom, rozmiešame a pridáme k šampiňónom. Pridáme horčicu, mäso, okoreníme a udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, povaríme. Do hotového zamiešame šľahačkovú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...