Chrumkavé kura s horčicou a bylinkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kurča
30
g
kremžská horčica
1
ks
citrón
trochu
chilli paprička
podľa chuti
soľ
trochu
olivový olej
trochu
aromatické bylinky
Posýpka:
150
g
strúhanka
10
g
nasekané bylinky
1/2
ks
citrón
postup
1.
Kura rozkrojíme na polovice, dôkladne omyjeme a necháme vysušiť. Mäso naklepeme kuchynským tĺčikom, nožom odrežeme krídla a vykostíme kuracie stehná.
2.
Ochutíme olivovým olejom, soľou, citrónovou šťavou a čili papričkami. Pridáme aromatické bylinky, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke marinovať asi 15 min.
3.
Potom mäso z oboch strán rovnomerne opražíme na grilovacej panvici.
4.
Nakoniec ho polejeme olivovým olejom a zmesou posýpky, citrónovej šťavy a byliniek. Vložíme do rúry a necháme piecť asi 20 min pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.