Pridať recept

Tvaroho-pudingový mrežovník

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
100 g
práškový cukor
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 ks
vajcia
trochu
umu
trochu
mletá škorica
200 g
Hera
1/2 balíček
vanilkový cukor

Plnka

4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový puding DrOetker
500 ml
mlieko
500 g
hrudkovitý tvaroh

Na potretie

300 g
ríbezľový džem

postup

Múčnik je vhodný na nedeľu alebo hocikedy keď máme naň chuť, je výborný!
1.
Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor, um, škoricu, zmäknutú heru, vajíčka a vymiesime hladké cesto.Rozdelíme ho na 3 časti a odložíme na 20 minút do chladničky.
 
2.
Plnka: z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme hustý puding, ktorý prikryjeme a necháme vychladnúť. do vychladnutého pudingu prišľaháme tvaroh.
3.
Jednu časť cesta rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech, rozotrieme plnku, prikryjeme ďalšou časťou rozvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou. Potrieme ríbezľovým džemom. Rozvaľkáme poslednú časť cesta, pokrájame radielkom na pásiky a rozložíme v tvare mriežky na džem. Upečieme pri teplote 180°C, plech rozmer 26x38 cm. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.3.2015 11:43 | |
+0 -1
Mňam takéto klasiky zbožňujem, musím vyskúšať 8:|
BlazenaSadovska
24.10.2014 11:41 | |
+1 -2
Ďakujem veľmi pekne za ochotu. (y)
BlazenaSadovska
23.10.2014 14:20 | |
+5 -2
Opravte si prosím: pripíšte si do plnky 500 ml mlieka, pridáte pudingový prášok, cukor a uvaríte puding, ktorý je uvedený v postupe. Ďakujem! 8:|
dobruchut.sk
24.10.2014 10:20 | |
+2 -1
do surovin sme pripisali puding
Podobné články
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.