Pridať recept

Torta zo snehu - Pavlova torta

8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

6 ks
vaječný bielok
1 štipka
soľ
300 g
trstinový cukor
2 PL
kakao
2 KL
balzamikový ocot

Šľahačka

500 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda

Ostatné

100 g
čokoláda
2 PL
stužený tuk

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Vo veľkej hlavne čistej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Keď je sneh vyšľahaný, postupne zľahka primiešame krupicový trstinový cukor. Pridáme kakao, balzamikový ocot a sneh krátko premiešame.
 
2.
Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a pomocou misky alebo väčšieho taniera na papier obkreslíme kruh. Na tieto dva kruhy navrstvíme sneh, plechy vložíme do rúry a pri teplote 140°C sneh pečieme cca 75 minút. Ak nám ostane trochu snehu, urobíme z neho pusinky na ozdobu torty. Rúru v priebehu pečenia neotvárame, aby bolo cesto pekne chrumkavé.
3.
Keď je cesto upečené, pootvoríme trochu dvierka na rúre a necháme ho tam chvíľu vychladnúť. Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a zalejeme ju častou smotany. Poriadne ju premiešame a prilejeme zvyšnú smotanu. Zmes premiešame a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Potom z nej vyšľaháme šľahačku a spojíme ňou dva upečené korpusy.
4.
Tortu spojíme šľahačkou, ozdobíme rozpustenou čokoládou a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať